Tahniah kepada Penerima Anugerah Majlis Apresiasi Geran Penyelidikan Tahun 2022 dan 2023

Majlis Apresiasi Geran Penyelidikan Tahun 2022 dan 2023 bertempat di Dewan Bankuet, Dewan Sultan Ibrahim, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia.

Yang Berhormat Prof. Dato’ Ir. Ts. Dr. Ruzairi Abdul Rahim, Naib Canselor hari ini telah sudi hadir merasmikan dan menyempurnakan Majlis Apresiasi Geran Penyelidikan Bagi Tahun 2022 dan 2023.

Program anjuran di bawah Portfolio Pejabat Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) menerusi Pusat Pengurusan Penyelidikan (RMC) ini turut dihadiri Pegawai-pegawai Kanan Universiti, Prof. Dr. Nafarizal Nayan, Pengarah RMC, Dekan-Dekan Fakulti/Pusat Pengajian, dan Pengarah-Pengarah serta Timbalan-Timbalan Dekan (Penyelidikan, Pembangunan dan Penerbitan) Fakulti/Pusat Pengajian.

Majlis ini merupakan salah satu usaha pihak universiti untuk meraikan, memberi pengiktirafan dan penghargaan kepada seramai 76 para penyelidik (16 Penerima Geran Antarabangsa terbanyak, 20 Penerima Geran Industri/Swasta terbanyak, 20 Penerima Geran Kebangsaan/Kementerian terbanyak, dan 20 Penyelidik Cemerlang) yang telah menunjukkan pencapaian cemerlang dalam penyelidikan bagi tahun 2022 dan 2023.

Tahniah diucapkan kepada penyelidik dari Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi:

Prof. Ts. Dr. Aida binti Mustapha,

• Top 10 Industrial Grant 2023

Prof. Madya Ts. Dr. Muhammad Abdul Latiff binti Abu Bakar,

• Top 10 Outstanding Researcher 2022
  • Top 10 National Grant 2022
  • Top 10 International Grant 2023
  • Top 10 Industrial Grant 2023

Prof. Madya Dr. Siti Fatimah Zaharah binti Mohamad Fuzi

Prof. Madya Ts. Dr. Suliadi Firdaus bin Sufahani

Ts. Gs. Dr. Kamarul Rahim bin Kamarudin

• Top 10 International Grant 2023

Dr. Aqilah binti Awg Abdul Rahman

• Top 10 International Grant 2022

Tahniah diucapkan kepada semua penyelidik yang telah menerima anugerah, semoga penghargaan ini dapat memberi inspirasi kepada semua pihak untuk terus berusaha ke arah pencapaian lebih cemerlang dan sebagai dorongan kepada penyelidik lain dalam membantu Universiti meningkatkan tahap penyelidikan ke arah yang lebih baik.

#UTHMJohor

#GTU2030