External Examiners

1. Assoc. Prof. Dr. Suhairul Hashim

1 Januari 2021 – 31 Disember 2022 | Universiti Teknologi Malaysia (UTM) | PROFILE

2. Prof. Dr. Rosli bin Ramli

1 Januari 2021 – 31 Disember 2022 | Universiti Malaya (UM) | PROFILE

3. Prof. Dr Norihan binti Md Arifin

01 April 2019 ~ 31 Mac 2021 | Universiti Putra Malaysia (UPM) ) | PROFILE

4. Assoc. Prof. Dr. Fazilah Ariffin

1 October 2019 – 30 September 2021 | Universiti Sains Malaysia (USM) | PROFILE

5. Assoc. Prof. Dr. Mohd Tahir bin Ismail

01 May 2020 ~ 30 April 2022 | Universiti Malaysia Sabah | PROFILE

6. Profesor Dr. Harvinder S.Sidhu

1 January 2020 – 31 December 2021 | Universiti Sains Malaysia (USM) | PROFILE

FAST guna dron air berteknologi kecerdasan buatan untuk PdP dan penyelidikan

Seramai 581 pelajar sekolah sekitar daerah Muar, Johor diberi pendedahan keusahawanan melalui bidang sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM) ketika menyertai program FAST STEMpreneurship 2.0 pada 22 Jun 2022 lalu bertempat di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) Kampus Cawangan Pagoh, Muar.

AI.DA perluas program pensijilan profesional Microsoft kepada staf universiti

PAGOH – Selepas dibuka kepada pelajar pada tahun 2021, Akademi Intelek dan Data Analitik (AI.DA), Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi (FAST), Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) kini memperluaskan lagi penyertaan program pensijilan profesional Microsoft kepada staf universiti.

FAST kaji bronok, perkenal menu baharu tarik pelancong ke Muar

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) melalui Centre of Research for Sustainable Uses of Natural Resources (SUNR), Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi (FAST) sedang menggerakkan usaha menjalankan kajian berkaitan sejenis timun laut daripada keluarga besar gamat yang dikenali sebagai bronok.