Lawatan Sambil Belajar ke MyGeneBank MARDI

Selasa, 14 Mei 2024 | Lawatan sambil belajar ke MyGeneBank MARDI Serdang, Selangor oleh 39 orang pelajar Tahun 2 Program Sarjana Muda Sains Kepelbagaian Biologi dan Pemuliharaan dengan Kepujian (BWW) diiringi oleh pengajarkursus Genetic Diversity and Conservation yang bertindak sebagai pengiring iaitu Ts. Gs. Dr. Kamarul Rahim bin Kamarudin, telah berlangsung. Saudara Muhammad Aiman Bin Mohd Asri dan Saudari Mumtaz Murfiqah binti Mazdi telahbertindak selaku pengurus rombongan.

Setinggi-tinggi penghargaan kepada Timbalan Pengarah Program Penggunaan Sumber Dan Konservasi Agrobiodiversiti (BE2) iaitu Dr. Mohd Norfaizal Ghazalli yang turut turun padang untuk bersua muka dengan para pelajar dan Ts. Gs. Dr. Kamarul Rahim bin Kamarudin.

Tidak lupa juga kepada Encik Zulhairil bin Ariffin, Principal Research Officer, Agrobiodiversity and Environmental Research Centre (BE) serta para kakitangan berkaitan atas taklimat dan lawatan ke makmal-makmal berkaitan di KompleksMyGeneBank MARDI.

Semoga lawatan seumpama ini dapat diteruskan pada masa hadapan, dan jalinan kerjasama dapat terus diperkukuhkan dari masa ke masa.

#FASTEmpoweringScienceandTechnology

#WithWisdomWeExplore