Karnival STEM 2024 – SMKA Pagoh

8 Mei 2024 | Karnival STEM 2024 anjuran SMKA Pagoh telah menjadi tumpuan utama bagi lebih daripada 200 pelajar di Daerah Muar.

Program ini, yang mendapat sokongan pensyarah dan pelajar dari Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, berjaya mencapai matlamat utama meningkatkan kesedaran dan minat pelajar dalam bidang STEM melalui pelbagai aktiviti menarik seperti pameran projek-projek STEM, demonstrasi eksperimen sains, pertandingan roket air, dan STEM Talent Show. Selain memberi manfaat kepada pelajar, karnival ini juga membolehkan perkongsian pengetahuan dan pengalaman antara pensyarah, pelajar universiti, dan generasi muda, membina jaringan komuniti yang kukuh dalam bidang STEM.

Karnival ini memberi peluang kepada pelajar untuk melihat relevansi STEM dalam kehidupan mereka dan membuka pintu pelbagai peluang masa depan.

#UTHMFast

#fastuthm